tirsdag 1. oktober 2013

Test av vinterdresser

Da er høsten store test av vinterdresser ute.

Vår anbefaling er: Bruk testen, men ikke les deg blind.

Når man skal velge en vinterdress, er det flere faktorer som er er viktig å se på. Og Testfakta har sett på noen av disse faktorene. Som for eksempel vanntettheten, slitestyrken, pusteevnen og mykhet.

Hvor du bor hen i landet er en sentral faktor i valget av vinterdress. Om du bor sentralt i storbyen, eller nærmere nordpolen. I storbyen er ikke vinteren like kald og snørik, og snøen blir fort omdannet til slaps. Da er det viktig at dressen har høy vanntetthet. Og dressen blir slitt på en helt annen måte en i snørike deler av landet.

Hakadal er en kuldegrop, der det som regel fallet tørr og lett snø. Ofte ligger temperaturen rundt minus 10 grader, da er ikke vanntettheten så viktig. Men isolasjonsevnen er meget viktig for å trives ute. Dette punktet har ikke testen lagt særlig stor vekt på.

I tillegg er det viktig når det er kaldt, at dressen er bevegelig, myk og lett. En tung og klumpete dress gir et mer passivt og stillestående barn. Et barn som beveger lite på seg, skaper mindre kroppsvarme innenfra.
Testen sier ingenting om vekten på dressen. Og vår erfaring er at testens vinner, Didriksons, de seneste årene har produsert tunge og klumpete dresser. Men vi kan ikke si noe om årets modell, da vi ikke har sett denne enda.

Les testen på klikk.no