tirsdag 29. mars 2016

Evaluering av Alpinskolen 2016

Alpinkurssesongen er over, og jeg takker både barna og de ansatte som bidro til at det ble en veldig fin sesong.
I år hadde jeg med meg Jesper Opsahl Helverschou som hjelpepartner i slalombakken. Og sammen med Unni, Chris, Mats, Jostein og Martin ++, ble sesongen gjennomført på en veldig fin måte.

I år var vi ett kurs mer enn tidligere. Mange påmeldte til nybegynnerkurs førte til fire kurs i uka. Tre nybegynnerkurs, og ett viderekommendekurs.
Utrolig fin gjeng i år. De aller aller fleste var strålende blide og fornøyde gjennom hele kurset.
Det er som oftes altid et par barn som faller av kurset på grunn av mangel på interesse, eller litt redsel. Jeg har som trener valgt å ikke tvinge noen med. Alpint skal være et tilbud til de som ønsker å kjøre alpint. Ble nybegynnerbarn borte tre ganger eller flere på rad, førte også det til at de ikke ble med videre, fordi de ble hengende så langt etter de andre på kurset. Men dette hang sammen med at de ikke ønsket å kjøre, og da valgte jeg, barnet og foreldre å la barnet leke i Barnehagen i stedet.

I år som i fjor valgte jeg å kjøre kurs før og etter lunsj. Dette fungerer veldig godt. Da spiser barna enten rett etter kurset, eller rett før kurset, på hver sin avdeling.

Samarbeidet med Varingskollen fungerte fint. Vi fikk egen do-nøkkel i år, de er positive til å ha oss der, og vi fikk også i år avslutte med å kjøre i koppheisen. Stor stas for barna.

Været var nesten perfekt hele sesongen. Kaldt de første ukene. Så grått stabilt vær i noen uker, før vi mot slutten måtte avlyse en uke dessverre, på grunn av mye nedbør som første til klabbete snø som oppførte seg som lim under skia. Ikke så glade barn den uka! Men så kom sola til slutt!!

Vi avsluttet med en veldig koselig familieavslutning i strålende vårsol,torsdagen før påske. Vi grillet, fikk kjøre gratis med koppheisen sammen med foreldrene, og foreldrene fikk se hva barna har lært gjennom sesongen. 
Som en av guttene sa opp heisen. «JEG ER STOLT AV MEG SELV SYNGETONE», og var superstolt av seg selv når han fikk vise mamma hva han har lært. Det er lykke det!


Konklusjon.
DET ER BARE Å KRYSSE FINGRE OG TÆR FOR AT VARINGSKOLLEN ALPINSENTER BESTÅR!!
Barna elsker å kjøre alpint gjennom vinteren, og ser veldig fram til å begynne hver januar.
Noen foreldre syns det er synd at de på tre år som kjører alpint, ikke får være med. Men de forstår argumentene, og grunnen til kapasitetsmangel. Er det noen treåringer som får tilbud om å være med, må resten av treåringene også få det. Det blir for mange dessverre, på for få dager.
men neste gang er det deres tur!

Summa sumarum, en meget fin sesong i bakken.

Mvh
Tone Søyset Døving